Evimizin Kuyruklugillerinden Çakıl Nam-ı Diğer Çakilito


Çakito, Çakilito, Çakistofanes gibi takma isimlerle anılır.
Onun için duygusal, komik, oyuncu, obur, sadık, zararsız falan gibi klasik Golden Retriever özellikleri saymanın bir manası yok bunlar zaten genel geçer özellikleridir. Çakıl bunların daha ötesinde bir evlat hem de evlat gibi evlattır. Annesine aşırı düşkündür ona bir şey olduğunda ölümüne açık olan iştahına rağmen yemeden içmeden kesilir. Adeta bir sevgi kelebeğidir. 
Her zaman eşek gibi anlar çok akıllıdır ama işine gelmez. Bir şeyi ikiletmeden yapmaz şansını sonuna kadar zorlar.
Evde kedilerle anlaşabilir hatta çok anlaşmaktan bıkmış artık baygınlık geçirir. Katır gibi tırnaklarına rağmen sessizce parmak uçlarında yürümeyi öğrenmiş fark ettirmeden yanında bitebilir yada moleküllere ayrılıyor henüz bilinemiyor.
Misafirlere ilgi alaka, şirinlik, sempatiklik bini bin parayken dışarıda tanımadığı kimselere yüz vermez, sevmek için çatlasalar gitmez, cool cool gezer.
Çarşaflı kadınları tanımlanamayan cisim olarak görür tedirgin olur, asabı bozulur, gerilir. Kıskançtır hem de nasıl. Birlikte yaşadığı kişiler dışarıda değil başka köpek kedi dahi sevemez, yemek veremez izin vermez (evdeki kediler için sıkıntı yapmaz onlar kardeş).
Çer çöp yer yiyene de mani olur yine kendi yer vermezse hırrr! çıkar. Ha bir de ot yer inek gibi.
Aşırı heyecanlı ve hareketlidir. Bu durum için yetkili kişiler "1 yaşından sonra geçecek" diye bir çok kez teselli etse de 3 yaşına gelmesine rağmen durumunda değişiklik olmadığı gibi hala kendini 3 aylık sanar.
Yıllardır bir türlü alışamadığı elektrik süpürgesinden ödü kopar. Halıya işeyip gerektiğinde lop lop bırakmasıyla ünlüdür (neyse ki katı).
Takıntılıdır, duvar dibinden yürür orada bir şey varsa yanından geçeyim demez diretir oturur bekler. Ev halkı hariç başka birinin başında şapka, bere gibi şeyler görünce içinden canavar çıkar ne sandığı bilinemiyor.
Fotoğraf çekilmez, poz vermez insanı uyuz eder. Geç saatte zil çalmasından veya birinin gelmesinden zinhar nefret eder anında çizgisini bozar küfürün bini bin para ağzına geleni sayar. Apartman yöneticisine gıcıktır. Onun apartmanda olduğunu hisseder kapıya gidip hırlar homurdanır.
Bütün bunlara rağmen kavga nedir bilmez kendini de koruyamaz dışarıdaki kedi ve köpeklerden az dayak yememiştir. Hala uslanmaz yanlarına gider biraz saflık var kabul.
Yere bir şey düşmüşse asla bunu sahibine götüreyim demez anında imha eder.
Kardeşleriyle birlikte çok lezzetli bir şey yiyecekse önce onlarınkini sonra kendininkini yer.
Yüzemez yani yüzdüğü henüz görülmemiştir denizden çok korkar ne biçim Golden belli değil. Ama suyu sever, yağmura bayılır hele çamur balçık en sevdiği şeydir leş gibi eve döner. Banyo yapmayı sever hatta yıkanırken uyuya kalır dedem gibi horlar.
Küçükken 2 kez kalça ameliyatı geçirmesine rağmen son derece sağlıklı bir danacıktır. Hepinizi sevgiyle kucaklar.

Çakıl ve kardeşlerinin maceralarını buradan takip edebilirsiniz :)

Sevgiyle kalın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Doğmuş Kedi Buldum Ne Yapmalıyım?

Platonik Aşk'a adını veren Aşk, Platon'un Aşkı // Rafet Elçi

Şölen-Dostluk // Platon