Evimizin 2 Numaralı Kuyruklugili Kinder Nam-ı Diğer Kinduş


Kinduş, Kindo, Kinduk diye takma isimleri olsa da daha çok Pislik, Şirret, Deyyus diye anılır.
O bir sokak kedisidir huy cinsliği haricinde hiç bir ırk cinsliği bulunmamaktadır. O doğduğu gün ölmekten kurtarılmış şanslı kız çocuğudur (onunla ilgili yazıya da şuradan ulaşabilirsiniz).
Kinder adı gibi sürprizlerle doludur. Cin gibidir. Zeka seviyesi kardeşleri arasında en yüksek olanıdır (nereden geliyor bu akıllar belli değil). Takım çalışmasına yatkındır diğer kardeşlerinin beynidir. Her şeyi merak eder öğrenene kadar şurdan şuraya gitmez. Kim ne yapıyorsa başına zabıta gibi dikilir gördüklerini hafızasına kaydeder. Bir şeyi bir kere görmesi ona bir kere takması yeterlidir dadandı mı dadanır. Takıntılıdır mesela bulaşık süngerine bayılır. Bir hafta içinde ben diyim 10'lu siz diyin 20'li paketi mundar eder. Safi zarardır. 
İlgilenmiyormuş gibi yapar ama fırsat kollar ayakta uyutur arkanızdan iş çevirir. El çabukluğu marifeti çok gelişmiştir. Şip şak iş bitirir. İnce görür titiz çalışır tek tırnağıyla kütüphaneden gözüne kestirdiği kitabı çekip yere atabilir. Yaşadığı eve hakim nerede ne var eliyle koymuş gibi bilir.
Saksı gülüdür havalar iyiyse günün çoğunu balkon saksısına çökelenip mahalleyi izleyerek geçirir adeta himmet teyzedir. Kim kiminle nerede kaçta geldi kaçta gitti hepsini bilir. Mahalleli de onu tanır yoldan geçenler seslenir sevgi sözcükleri söyler suratlarına bakmaz bir de kıçını döner.
Taciz eder yemek yedirmez gerekirse ağzındaki lokmayı çekip çıkarmaya teşebbüs eder. Şimdiye kadar her hangi bir şeyden korktuğu görülmemiştir. Cengaverdir atılgandır gözü pektir. Atara atar gidere giderdir asla geri adım atmaz. Öyle klasik ısırma pençeleme gibi kedi saldırganlıkları yapmaz sadece yapıyormuş gibi yapar ama uyarır ikaz eder gerekirse tokatı basar. Çok kızarsa çirkin suratıyla bir kıhlama yapar sanırsın jaguar, öyle etkili olduğunu zanneder.
Perdeleri yırtarcasına çok iyi sinek avlar.
Suyunu patisiyle içer. En çok da Çakıl'ın suyundan içmeyi sever. Annecidir bir tek onu dinler kovsada gelir kızsa da gelir küstüğü görülmemiştir. Aşırı meraklıdır her şeye burnunu değil ama pamuk patisini sokar.
Bir şeyin üzerinde olma takıntısı vardır. Kapı, dolap, kütüphane, insan hatta bom boş masada sadece bir A4 olsun onun da üzerine çıkar.
Bir kutunun kapalı olması onun içinden istediği şeyi çekip çıkarması için engel değildir.
Farkettirmeden giysi dolabına veya banyoya girer saatler geçirir kendini aratır ses çıkarmaz insana mini kalp krizi geçirtir. Bulunca da o size söylenir ağzınız açık kalır.
İsmini bilir, çağırınca gelir, "hayır"ı da bilir ama duymaktan nefret eder sürekli söylenir. Ona kızmak çözüm değildir yine söylenir, tartışır hatta laf yetiştirir. Çok iyi gıcık verir.
Veterinerde bir tek annesiyle sakin durur o yoksa Kindar'a dönüşür, ağzına geleni sayar, affetmez alimallah parçalar.
Evin kızı Miray'dan nefret eder kılına bile dokundurmaz her türlü şirretliği gösterir.
Misafir sever bir zoru yoktur yeter ki gıcık etmesinler, kucağa almasınlar, karnını falan sevmeye kalkmasınlar yeter. O isterse gelir.
Yüzsüzdür, sokulgandır, sevgi doludur, farklı bir aurası vardır bu sayede kendisini zinhar istemeyen babasına bile kendini sevdirmeyi başarmış ona ilk kez tükürdüğünü yalatan canlı olarak tarihe geçmiştir. O da babasına karşı boş değildir kapıda karşılar gelince önünde değişik geometrik şekillere girer, dairesel hareketler yapar. Bu bir selamlama şekli mi kur mu henüz bilinemiyor.
Cadaloz bir kişilik olmasına rağmen kendinden hatta hiç bir hayvanattan beklenmeyen bir merhamete sahiptir. Ev ahalisine özellikle de Dizel kardeşine bir şey olacak diye aklı çıkar.
Bilgiçtir adeta bir filozof kedidir. Hepinizi sevgiyle kucaklar ama çok diil :)
Kinder ve kardeşlerinin maceralarını buradan takip edebilirsiniz :)

Sevgiyle kalın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Doğmuş Kedi Buldum Ne Yapmalıyım?

Platonik Aşk'a adını veren Aşk, Platon'un Aşkı // Rafet Elçi

Şölen-Dostluk // Platon