Bir Apaçi Masalı - Angutyus


Bir Apaçi Masalı

Yazar: Angutyus
Yayınevi: Okuyan Us Yayınları
Sayfa Sayısı: 217
Basım Tarihi: 2011
Türü: Dizüstü Edebiyat

Arka Kapak Yorumlarından

Ekşi Sözlük;
Abartısız son yıllarda okuduğum en akıcı hikaye, tam bir hayat dersi. (-divit)
İnci Sözlük;
Adam 202 sayfayı tek satır atlamadan okuttu ya bana helal olsun, kitap yazsa üşenmeyip otuz kere okurum.  
(-donum da var)
Uludağ Sözlük;
Çok sağlam bir hikaye. Daha doğrusu milyonlarca hikaye arasında kendini ifade edebilmiş sağlam bir hikaye.
(-kutsah)


Kitap Hakkındaki Düşüncelerim,

Arka kapak yorumlarından da anlaşılacağı üzere yazarımız nam-ı diğer Angutyus, sıkı bir sözlük yazarı. Sözlüklerde Angutyus mahlasıyla yazılar yazarak tabiri caizse kitleleri peşinden sürüklemiş ve bir gün kendisine gelen bir teklifle yazdığı hikayeleri kitap olmuştur. 
Kitap, kırsaldan büyük şehirlere iç göçün yoğun yaşandığı dönemlerde ailesiyle birlikte memleketlerini bırakıp Ankara'ya yerleşmeleriyle başlayan bir hayat hikayesi. Yazarın bol hicivli anlatımıyla memleketin görülmeyen ya da bilinmeyen, hatta görmezden gelinen, bazılarınınsa hiç unutmayacağı gerçeklerinden bahsederek başlıyor ve diyor ki, bu memlekette gerçek apaçiler bizlerdik. Ama saçma sapan dans edip boş beleş işler peşinde olanlardan değil, onların ki zaten soytarılık. Biz hayatla değerlerimizi, geleceğimizi, umutlarımızı sermaye yapıp kumar oynayan apaçilerdik diyor. Seksenli ve doksanlı yılları yaşadıysanız eğer kitapta bol bol anı tazelemeniz mümkün.

"Masallar dinlemeden büyüyen çocukların masal gibi hayatları olur." 

Kitabın genel olarak eğlenceli ve sürükleyici bir anlatımı var. Gerçek hayat hikayesi olduğunu bilerek okuduğum için her sayfası daha da merak uyandırdı doğal olarak. Kitabı okurken güldüğüm yerler de oldu, kızdığım yerler de. Bunu da hikayenin fazlasıyla gerçek olmasına bağlıyorum. Kitapta not aldığım veya altını çizdiğim yerler olmadı sadece okudum, sanki bir arkadaşımın hikayesini dinliyormuşum gibi. Tek bir yerde tarihsel bir hata var gibime geldi onu da araştırıp burayı güncelleyeceğim.

Puanım 5 üzerinden 5


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Doğmuş Kedi Buldum Ne Yapmalıyım?

Platonik Aşk'a adını veren Aşk, Platon'un Aşkı // Rafet Elçi

Şölen-Dostluk // Platon