Artık Bir LEGOLAND'imiz Var Çok Şükür!

Duyduk duymadık demeyin! LEGO bu yaz Legoland Discovery Centre'lardan bir tane de Forum İstanbul'a açtı. (hu huuuu! buraya alkış efekti düşünebilirsiniz)
Evet yanlış okumadınız Türkiye'nin ilk Legoland Discovery Centre'ı açıldı! Doğal olarak ilk Lego Mağazasına da böylelikle sahip olmuş olduk.

Geçtiğimiz günlerde biz de daha fazla dayanamayarak atlayıp gittik. Zira evdeki kocayı zor tutuyordum. Neden mi? Çok kısa özet geçeyim; benim sevgili kocam taaa bebekliğinden beri Legolarla haşır neşir büyümesinden mütevellit tam bir Lego severdir kendisi. Aynı zamanda da ciddi bir koleksiyoner olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu sebepten Lego konusunda benden çok daha fazla ilgiye ve bilgiye sahiptir. Ben onun yanında pasif Lego severim diyebilirim.
Neyse biz konumuza geri dönelim, ne diyorum... Biz atladık gittik. Biz kim? Ben, eşim, kızım ve kızımın okul arkadaşı yani maaile...






Legoland 3-10 yaş arası çocuklara aileleriyle birlikte eğlenceli vakit geçirecekleri ve yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri bir eğlence merkezi dünyası. Burada oyun alanlarından 4D sinemaya pek çok eğlence aktivitesiyle durmaksızın bir eğlence sunuluyor. O yüzdendir ki etrafınızda sürekli mutlu çocuk sesi size eşlik ediyor. Ama bu güzel sesler korosu bir süre sonra sizde üst komşunuzdan gelen matkap sesine duyduğunuz hissiyatı uyandırabiliyor. En azından benim için öyle oldu :) İşte bence tam da bu sebepten dolayı Legoland, ziyaretçilerine burada 2-3 saat geçirilmesini tavsiye ediyor.

Legoland'a 3-10 yaş aralığında olmayan kimse giremiyor mu yani?

Legoland'ı yetişkinler tek başına ziyaret edemiyor, yanlarında mutlaka bir çocuk olması gerekiyor. (18 yaşından küçük olması yeterli, bizim kızlar mesela 14 yaşında söylemesi ayıp) Ama çocuğu olmayan yetişkinler üzülmesin onlar için de her çarşamba akşamı yetişkin gecesi yapmışlar. Bu gecelerde özel etkinlikler, minik yarışmalar düzenleniyor ve sadece 18 yaş üstü ziyaretçiler kabuledilebiliyor.

Legoland Discovery Centre'da sizi neler bekliyor?

Lego Fabrikası, Miniland, 4D Sinema, Krallık Macerası Lazer Oyunu, Lego Yarışları (Technic), Merlin'in Çırağı, Lego İnşaat Sahası, Lego Yangın Akademisi, Lego Arkadaşları Olivia'nın Evi, Duplo Kasabası, Lego Master Akademi.

Her oyun alanı her yaş çocuğa hitap etmeyebiliyor. Örneğin bizim çocukların boyu 130 cm'den uzun olduğu için Lego Yangın Akademisine giremediler veya 0-3 yaşa daha çok hitap eden Duplo kasabası ve Lego Arkadaşları Olivia'nın Evi ise daha büyük çocukların ilgisini çekmeyebiliyor.
Lego Fabrikası; Sizi ilk karşılayan yer diyebilirim. Burada Lego fabrikasının üretim süreçleriyle ilgili ziyadesiyle bilgilendiriliyorsunuz.
Miniland; Burası büyüklerin en çok ilgisini çekebilecek alanlardan biri diyebilirim. İki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde Tarihi yarımada, Haydarpaşa Garı, İstanbul Boğazı ve yalıları gibi İstanbul'un en güzel manzaraları, anıtları ve şehir canlandırmalarının Lego ile yapılmış mini halleri bulunuyor.




İkinci bölümde ise; yurt dışına uzanıyor ve Tac Mahal, Collesium, Eiffel Tower gibi yabancı anıtların yine Lego halini izleyip ne kadar emek harcandığını düşünürken "vay be!" diye mırıldanabiliyorsunuz. Eğer uslu bir çocuk olursanız belki de Big Ben'e tırmanan Spiderman'ı görebilirsiniz :) Bu bölümde bir de Legoları hareket ettirebileceğiniz butonlar bulunuyor onları da gözden kaçırmayın derim belki şut falan çekersiniz belli mi olur ;)




4D Sinema; Buraya girecekseniz bazı şeyleri göze almalısınız başka birşey söylemiyorum sürprizi kaçmasın :)
Krallık Macerası Lazer Oyunu; Elinizde kocaman bir Lego korsan tabancasıyla (lazer tabanca) raylı bir sistem üzerinde tünelde ilerlerken bir taraftan da Orc'ları vurup Prenses hanım kızımızı kurtardığınız, elinizi çabuk tutmanız gereken heyecanlı bir oyun.
Lego Yarışları İnşa Et ve Test Et; Bu bölümde Lego technic parçaları ve farklı tekerlek çeşitleriyle kendi yarış arabanızı tasarlayıp, farklı yarış pistlerinde yarıştırabiliyorsunuz.
Merlin'in Çırağı; Pedal çevirmek suretiyle aşağı yukarı hareket eden ve dönen bir oyuncak gördüğüm kadarıyla. Küçük çocuklar tarafından oldukça ilgi gördüğü aşikar.


Lego İnşaat Sahası; Bu saha ortada iki büyük Lego havuzunun da bulunduğu, klasik Lego parçalarının kıyamet gibi olduğu alan. Burada istediğiniz kadar saçma sapan bile olsa model üretebilmeniz mümkün. Kimse de "aga bu ne" demiyor...
Lego Master Academy; Master model builder sınıflarında ise yarım saatlik uygulamalı Lego eğitimi alabiliyorsunuz tabi çok basit modeller olacağını hatırlatmakta fayda var.

Çoluk çocuk gezdiniz, yoruldunuz, acıktınız veya bir koltuğa yayılmak istiyorsunuz ne yapacaksınız? Panik olmayın! Legoland'in cafesinde tüm ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Tuvaletleri de çok eğlenceli ve tertemiz. Hatta girmişken bir de fotoğraf çekinin :)
Cafe katında bir parti alanı bulunuyor buraya rezervasyon yaptırarak çocuğunuzun doğum günü partilerini de organize edebilirsiniz.

Gelelim benim en en en çok sevdiğim alana. Çıkmadan önceki son durak yani Legoland Dükkanı. Bu dükkanda diğer satış noktalarında olmayan bir çok Lego çeşiti ve benim dört gözle almayı beklediğim Lego anahtarlıklar da bulunuyor. Oraya gidince bunların haricinde bir de çok özel magnetler olduğunu gördüm çok beğendim. Bir de burada Legoların kilo ile alınabildiği bir dünya var. Nerden baksanız Lego cennetine düştünüz :) Ayrıca kendi mini figürünüzü oluşturup satın alabiliyorsunuz. Bu figürü en fazla beş parçadan oluşturabiliyorsunuz. Bir baş, bir gövde, bir alt, bir saç/şapka, bir aksesuar şeklinde. Buradaki parçalar bittikçe değişiyor o yüzden sıkça gidip farklı parçalara sahip olabilirsiniz.

Legoland'ın bir güzel olayı daha var; Elinizde istemediğiniz veya birden fazla olan minifigürlerinizi Legoland çalışanlarıyla değiş tokuş yapabiliyor olmanız. Bunun için çalışanların yakalarına bakıp gözünüze kestirdiğiniz minifigür için hızlı davranmanız yeterli.
Çalışanlar demişken, bir diğer güzel şey de Legoland çalışanları çok çok çok tatlı, güler yüzlü ve nazikler bunun da altını çizmeden edemicem.

Yıllık ücret var mı?

Yıllık ücret var hatta eğer en az iki kez giderim diyorsanız en mantıklısı yıllık üye olmak. Çünkü bilet fiyatları çok ucuz değil ama uçuk da değil. Yıllık üyeliğin başka avantajları da var tabi, mesela Legoland mağazasında anında %10 indirim alıyor, farklı etkinlikler için davetiye kazanabiliyorsunuz.

Deneyimlediğim, gözlemlediğim kadarıyla Legoland şüphesiz çocukların daha çok seveceği bir yer olsa da yine de sadece çocuklara yönelik veya sadece yetişkinler tadını daha iyi çıkarabilir diye sınırlayabileceğim bir yer değil. Her iki tarafa da hitap edebilen bir eğlence merkezi. O yüzden çocuklarınızı da kendinizi de bu eğlenceden mahrum etmeyin en az bir kere bu zevki yaşayın derim ben. Eğer çocuğunuz yoksa da mutlaka yetişkin gecesine katılıp (hem daha sakin geçiyor), burayı deneyimleyebilirsiniz.


Peki buraya nasıl gidilir?

İstanbul'un can sıkıcı trafiğine girmemek için Marmaray-Yeni Kapı-Atatürk Hava Limanı Metrosu-Kocatepe (Forum İstanbul) İstasyonu yaparak en fazla yarım saate orada olabilirsiniz.

Hadi şimdi Legoland'a gidin ve çılgınlar gibi Lego oynayın!




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Doğmuş Kedi Buldum Ne Yapmalıyım?

Platonik Aşk'a adını veren Aşk, Platon'un Aşkı // Rafet Elçi

Şölen-Dostluk // Platon